Onze merken

Klerx schoenen is sinds 1980 agent voor het Oostenrijkse merk Elisabeth, later bekend als Paul Green in Nederland. Daarnaast hebben wij vanaf 2004 onze eigen merken op de markt gebracht. Dit zijn twee kinderschoenenmerken: Red-Rag boys & girls en Develab. En het volwassenen label: Red-Rag men & women.

De merken zijn te koop via de betere schoenenspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland.

Paul Green is een van de grootste merken al het gaat om damesschoenen. Het bedrijf is in 1988 in München gestart. Vandaag de dag bevindt de fabriek zich in de gemeente Mattsee dit ligt bij Salzburg in Oostenrijk. Er wordt gewerkt met de hoogste kwaliteit aan materialen en vakkennis. Paul Green staat voor damesschoenen van de hoogste kwaliteit, damesschoenen voor de modieuze en zelfbewuste vrouw.

Red-Rag boys & girls is een uitdagend en prikkelend – eigenwijs Nederlands kinderschoenenmerk. Met uitgesproken schoenen die zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige en bijzondere materialen voor stoere kids die precies weten wat ze willen. Een fashion collectie met mooie eigen prints, labeling en met een flinke dosis humor. Niet voor saaie types!
De gekke details en prints zijn stoer en brutaal. Red-Rag is wel even wat anders: opvallend, extravagant en verre van serieus en degelijk. De schoenen zitten ook nog eens als gegoten. Want als het om kwaliteit gaat is Red-Rag erg serieus. Zo worden alle schoenen in Europa geproduceerd. Dutch design, made in Europe!

Red-Rag heeft sinds 2013 in samenwerking met Ligtvoet Shoes gekozen voor een eerste zelfstandige store, om zo het eigenwijze karakter van het merk optimaal tot uitdrukking te laten komen. Red-Rag is namelijk specialer dan de meeste consumenten tot nu toe hebben kunnen zien. Niet alle schoenontwerpen komen uiteindelijk in de schoenwinkels terecht. Door deze schoenen juist wél in de eigen store te presenteren, wordt het voor de Red-Rag liefhebber nog leuker om schoenen te shoppen! Alle schoenen zien, aanraken en passen; hiervoor is Moergestel voortaan de place to be. Een meer complete collectie is nergens vindbaar! http://www.red-rag.nl/redragstore/

Red-Rag men & women is een eigenzinnig schoenenlabel van Nederlandse bodem. No-nonsens, stoer, ietswat brutaal, authentiek, mooi door zijn eenvoud maar met een ruw randje en verrassende materialen.
Red-Rag wordt gemaakt voor eigenzinnige, kleurrijke types en levensgenieters met een eigenwijze en prikkelende instelling. Sterke karakters die zich niets laten voorschrijven door trends. Ze zijn dol op onverwachte, ongekunstelde schoonheid en verrassend design. Als het om schoenen gaat kiezen ze voor authentieke, modieuze ontwerpen die met veel liefde gemaakt zijn.

Develab is sinds 2009 hèt Nederlandse kinderschoenenmerk voor ondeugende, fantasierijke en nieuwsgierige kids. Het merk is, net als ondernemende kids, altijd in ontwikkeling en steeds op zoek naar iets nieuws. In plaats van trends te volgen maakt Develab de trends zelf. Het resultaat? De coolste designs en mooiste details in combinatie met de hoogste kwaliteit.

Dit maakt de schoenen ideaal voor kinderen die buitenspelen, rennen en ravotten. Met Develab kan het avontuur beginnen. De naam is dan ook een combinatie van  de woorden ‘develop’ en ‘laboratory’ en symboliseren het beweeglijke, actieve en nieuwsgierige karakter van het merk. De pijl in het logo staat symbool voor: wij gaan vooruit! Develab koestert oude, traditionele schoenmakerstradities en kijkt vooruit naar de laatste trends in materiaal en design.

Develab the movie: hoe worden onze schoenen gemaakt in Portugal?